Appeltaart
€ 2,40
500 gram ~ Voor het bakken van een heerlijke appeltaart. U krijgt voldoende deeg voor de bovenkant en de onderkant.
500 gram ~ Voor het bakken van een heerlijke appeltaart. U krijgt voldoende deeg voor de bovenkant en de onderkant.
500 gram ~ Voor het bakken van een heerlijke appeltaart. U krijgt voldoende deeg voor de bovenkant en de onderkant.
+ Recept
Appelvulling:
- Snijdt 3 flinke appels aan schijfjes.
- Strooi er kaneel en suiker over.
- 100 gram rozijnen bijvoegen.
Eenvoudiger en misschien nog lekkerder is een pakje appeltaartvulling.
Deeg:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Kneedt 250 gr zachte boter (niet gesmolten) en een snufje zout door de mix en verdeel dit in 2 stukken.
- Druk het ene stuk in de ingevette en gepaneerde springvorm van 24 cm.
- De appelvulling hierop en vervolgens kan het uitgerolde tweede stuk erop.
- Eventueel bestrijken met melk.
- Bak hem voor ca, 1 uur in het midden van de oven op 190°C (hetelucht 170°C)
Als de appelvulling erg vochtig is, kunt u onder de vulling wat paneermeel strooien. Maar ook erg lekker is wat banketbakkersroom-poeder. Óf wat dacht u van een dun laagje amandelspijs?
+ Ingrediënten
tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, dextrose, rijsmiddel E450 & E500, aroma.