Appeltaart

€ 2,40

500 gram ~ Voor het bakken van een heerlijke appeltaart. U krijgt voldoende deeg voor de bovenkant en de onderkant.

Toevoegen aan winkelwagentje

500 gram ~ Voor het bakken van een heerlijke appeltaart. U krijgt voldoende deeg voor de bovenkant en de onderkant.

500 gram ~ Voor het bakken van een heerlijke appeltaart. U krijgt voldoende deeg voor de bovenkant en de onderkant.

+ Recept

Appelvulling:

  • Snijdt 3 flinke appels aan schijfjes.
  • Strooi er kaneel en suiker over.
  • 100 gram rozijnen bijvoegen.

Eenvoudiger en misschien nog lekkerder is een pakje appeltaartvulling.

Deeg:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Kneedt 250 gr zachte boter (niet gesmolten) en een snufje zout door de mix en verdeel dit in 2 stukken.
  • Druk het ene stuk in de ingevette en gepaneerde springvorm van 24 cm.
  • De appelvulling hierop en vervolgens kan het uitgerolde tweede stuk erop.
  • Eventueel bestrijken met melk.
  • Bak hem voor ca, 1 uur in het midden van de oven op 190°C (hetelucht 170°C)

Als de appelvulling erg vochtig is, kunt u onder de vulling wat paneermeel strooien. Maar ook erg lekker is wat banketbakkersroom-poeder. Óf wat dacht u van een dun laagje amandelspijs?

+ Ingrediënten

tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, dextrose, rijsmiddel E450 & E500, aroma.