Boterbiesjes
€ 2,50
500 gram ~ Een ouderwetsch simpel maar lekker koekje.
Te garneren met amandelen of gemberstukjes of ..... verzin zelf maar.
500 gram ~ Een ouderwetsch simpel maar lekker koekje.
Te garneren met amandelen of gemberstukjes of ..... verzin zelf maar.
500 gram ~ Een ouderwetsch simpel maar lekker koekje.
Te garneren met amandelen of gemberstukjes of ..... verzin zelf maar.
+ Recept
- Oven voorverwarmen op 190°C (hetelucht 170°C).
- Kneedt de koekjesmix, en snufje zout en 250 gram zachte boter tot een soepele bal.
- Maak nu balletjes zo groot als flinke knikkers en leg op de bakplaat.
- De bakplaat in de oven schuiven en de koekjes in ong 20 min. goudbruin bakken.
- Door het bakken lopen de balletjes vanzelf uit.
- Met een soepel mes of spatel van de plaat af tillen en laten afkoelen op een rooster.
Varieer met verschillende vormen en smaken:
Druk het bolletje neer met een vork. U kunt ook een rol maken, deze in de koelkast laten afkoelen en hier schijfjes van snijden.
Of garneer met een halve amandel, pecan-noot of stukje gember.
+ Ingrediënten
tarwebloem, suiker, dextrose.