Boterkoeken
vanaf € 2,35
500 gram ~ Heerlijke gouden boterkoek.
Optie:
Aantal:
500 gram ~ Heerlijke gouden boterkoek.
500 gram ~ Heerlijke gouden boterkoek.
+ Recept
- Oven voorverwarmen op 195°C (hetelucht 175°C).
- Kneedt de mix met 250 gram zachte (niet gesmolten) boter en een snufje zout tot een bal.
- Druk deze uit in een boterkoekblik met een doorsnee van 25 cm. (écht geen springvorm gebruiken)
- Bestrijk met melk en plaats in het midden van de oven.
- Bak de boterkoek in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Boterkoek bakt u op het 'gezicht'. Kijk na 15 minuten even. Zodra hij licht begint te bruinen, uit de oven halen (hij mag nog 'blubberen'.
- Boterkoek moet nog opstijven voordat u hem aansnijdt, anders loopt de boter eruit. Laat hem in blik dus afkoelen op een rekje.
Variatie: voor een minder 'vette' boterkoek kneedt u een eigeel door het deeg en evt. wat citroenrasp.
+ Ingrediënten
Boterkoek: tarwebloem, suiker, glucose, dextrose.
Amandel Boterkoek: tarwebloem, suiker, amandelen, dextrose en aroma.
Gember Boterkoek: tarwebloem, suiker, gember en dextrose.