Boterkoeken

vanaf € 2,35

500 gram ~ Heerlijke gouden boterkoek.

Optie:
Aantal:
Toevoegen aan winkelwagentje

500 gram ~ Heerlijke gouden boterkoek.

500 gram ~ Heerlijke gouden boterkoek.

+ Recept

  • Oven voorverwarmen op 195°C (hetelucht 175°C).
  • Kneedt de mix met 250 gram zachte (niet gesmolten) boter en een snufje zout tot een bal.
  • Druk deze uit in een boterkoekblik met een doorsnee van 25 cm. (écht geen springvorm gebruiken)
  • Bestrijk met melk en plaats in het midden van de oven.
  • Bak de boterkoek in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Boterkoek bakt u op het 'gezicht'. Kijk na 15 minuten even. Zodra hij licht begint te bruinen, uit de oven halen (hij mag nog 'blubberen'.
  • Boterkoek moet nog opstijven voordat u hem aansnijdt, anders loopt de boter eruit. Laat hem in blik dus afkoelen op een rekje.

Variatie: voor een minder 'vette' boterkoek kneedt u een eigeel door het deeg en evt. wat citroenrasp.

+ Ingrediënten

Boterkoek: tarwebloem, suiker, glucose, dextrose.

Amandel Boterkoek: tarwebloem, suiker, amandelen, dextrose en aroma.

Gember Boterkoek: tarwebloem, suiker, gember en dextrose.