Gevulde koeken / Rondo's

€ 2,40

600 gram ~ Nu ook zelf gevulde koeken bakken, heerlijk!
Amandelspijs apart verkrijgbaar.

Toevoegen aan winkelwagentje

600 gram ~ Nu ook zelf gevulde koeken bakken, heerlijk!
Amandelspijs apart verkrijgbaar.

600 gram ~ Nu ook zelf gevulde koeken bakken, heerlijk!
Amandelspijs apart verkrijgbaar.

+ Recept

Vulling:

  • Kneedt door 600 gr. amandelspijs 1 losgeklopt ei en voeg eventueel iets citroenrasp toe.

Deeg:

  • Kneedt door de mix 250 gr zachte boter en een snuf zout en laat het deeg in de koelkast 1/2 uur 'rijpen'.
  • Vervolgens op een bebloemd aanrecht uitrollen tot een lap van 3 mm. dikte.
  • Steek vervolgens rondjes van ca. 7 cm diameter uit.
  • Leg deze op de licht in gevette (of met bakpapier bedekte) bakplaat.
  • Leg 20 gr. vulling in het midden van het rondje deeg (iets uitdrukken).
  • Plaats het tweede plakje erop en druk de rand goed aan.
  • Bestrijk met losgeklopt ei en een amandeltje erop.
  • Iets laten rusten en nog eens bestrijken.
  • In het midden van de voorverwarmde oven plaatsen.
  • Baktijd ca. 10 minuten op 210 °c (hetelucht 190°c).

+ Ingrediënten:

tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, dextrose, rijsmiddel e450 & e500, aroma.