Gevulde koeken / Rondo's
€ 2,40
600 gram ~ Nu ook zelf gevulde koeken bakken, heerlijk!
Amandelspijs apart verkrijgbaar.
600 gram ~ Nu ook zelf gevulde koeken bakken, heerlijk!
Amandelspijs apart verkrijgbaar.
600 gram ~ Nu ook zelf gevulde koeken bakken, heerlijk!
Amandelspijs apart verkrijgbaar.
+ Recept
Vulling:
- Kneedt door 600 gr. amandelspijs 1 losgeklopt ei en voeg eventueel iets citroenrasp toe.
Deeg:
- Kneedt door de mix 250 gr zachte boter en een snuf zout en laat het deeg in de koelkast 1/2 uur 'rijpen'.
- Vervolgens op een bebloemd aanrecht uitrollen tot een lap van 3 mm. dikte.
- Steek vervolgens rondjes van ca. 7 cm diameter uit.
- Leg deze op de licht in gevette (of met bakpapier bedekte) bakplaat.
- Leg 20 gr. vulling in het midden van het rondje deeg (iets uitdrukken).
- Plaats het tweede plakje erop en druk de rand goed aan.
- Bestrijk met losgeklopt ei en een amandeltje erop.
- Iets laten rusten en nog eens bestrijken.
- In het midden van de voorverwarmde oven plaatsen.
- Baktijd ca. 10 minuten op 210 °c (hetelucht 190°c).
+ Ingrediënten:
tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, dextrose, rijsmiddel e450 & e500, aroma.