Krentenbrood

€ 3,95

800 gram ~ Met een royale vulling van ongezwavelde rozijnen, krenten, sinassnippers, citroenstukjes en gist.

Toevoegen aan winkelwagentje

800 gram ~ Met een royale vulling van ongezwavelde rozijnen, krenten, sinassnippers, citroenstukjes en gist.

800 gram ~ Met een royale vulling van ongezwavelde rozijnen, krenten, sinassnippers, citroenstukjes en gist.

+ Recept

  • Los 50 gram verse gist op in een gedeelte van 300 ml melk of water óf meng 1 pakje gedroogde gist (11 gram) door het droge meel.
  • Voeg nu de opgeloste gist en de rest van het vocht door het meel en kneedt dit tot een soepel deeg.
  • Halverwege het kneden 8 gram zout toevoegen.
  • Flink kneden en in een ingevette vorm doen.
  • In het midden van de voorverwarmde oven (50°C) plaatsen, oven uitzetten en ca. 3 kwartier laten rijzen.
  • Oven sluiten en daarna ± 40 minuten bakken bij 225°C.

+ Ingrediënten

tarwebloem, rozijnen, krenten, sinassnippers, citroensnippers, suiker, maiszetmeel.