Krentenbrood
€ 3,95
800 gram ~ Met een royale vulling van ongezwavelde rozijnen, krenten, sinassnippers, citroenstukjes en gist.
800 gram ~ Met een royale vulling van ongezwavelde rozijnen, krenten, sinassnippers, citroenstukjes en gist.
800 gram ~ Met een royale vulling van ongezwavelde rozijnen, krenten, sinassnippers, citroenstukjes en gist.
+ Recept
- Los 50 gram verse gist op in een gedeelte van 300 ml melk of water óf meng 1 pakje gedroogde gist (11 gram) door het droge meel.
- Voeg nu de opgeloste gist en de rest van het vocht door het meel en kneedt dit tot een soepel deeg.
- Halverwege het kneden 8 gram zout toevoegen.
- Flink kneden en in een ingevette vorm doen.
- In het midden van de voorverwarmde oven (50°C) plaatsen, oven uitzetten en ca. 3 kwartier laten rijzen.
- Oven sluiten en daarna ± 40 minuten bakken bij 225°C.
+ Ingrediënten
tarwebloem, rozijnen, krenten, sinassnippers, citroensnippers, suiker, maiszetmeel.