Kruidbroodjes
€ 3,25
700 gram ~ échte Rotterdamse kruidbroodjes. Alleen met pasen of kerst bij de bakker te krijgen. Maar met ons bakt u jaarrond kruidbroodjes.
700 gram ~ échte Rotterdamse kruidbroodjes. Alleen met pasen of kerst bij de bakker te krijgen. Maar met ons bakt u jaarrond kruidbroodjes.
700 gram ~ échte Rotterdamse kruidbroodjes. Alleen met pasen of kerst bij de bakker te krijgen. Maar met ons bakt u jaarrond kruidbroodjes.
+ Recept
- Kneed de mix met 300 ml lauwe melk/water, 25 gram verse óf 6 gr. droge gist, 25 gram boter en 10 gram zout.
- Kneed dit flink door totdat een soepel deeg ontstaat.
- Verdeel het deeg in gelijke stukken en vorm met de hand broodjes.
- Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Laat de broodjes nu rijzen op een warm plekje (ongeveer 30°c) met een rijstijd van 1 uur.
- Oven voorverwarmen op 225°c (heteluchtoven 200°c).
- Als de broodjes voldoende zijn gerezen bestrijken met melk.
- Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in ±15 min gaar. Voor het bakken in een broodvorm: baktijd van ±30 minuten.
+ Ingrediënten
tarwebloem, sucade (cederappelschil, glucose-fructosestroop, suiker, zuurteregelaar e330), rommelkruiden (sandelhout, kaneel, nootmuskaat, koriander, gember, kruidnagel), suiker.