Oliebollen
800 gram ~ Zelf oliebollen bakken voor het nieuwe jaar? Of gewoon tussendoor genieten?
Gebruik deze mix met een royale vulling van ongezwavelde rozijnen, krenten, sinassnippers, citroenstukjes en gist.
800 gram ~ Zelf oliebollen bakken voor het nieuwe jaar? Of gewoon tussendoor genieten?
Gebruik deze mix met een royale vulling van ongezwavelde rozijnen, krenten, sinassnippers, citroenstukjes en gist.
800 gram ~ Zelf oliebollen bakken voor het nieuwe jaar? Of gewoon tussendoor genieten?
Gebruik deze mix met een royale vulling van ongezwavelde rozijnen, krenten, sinassnippers, citroenstukjes en gist.
+ Recept
Voor ca. 25 stuks oliebollen
- Los 50 gram verse gist op in een gedeelte van 500 ml melk of water óf meng 1 pakje gedroogde gist (11 gram) door het droge meel.
- Voeg nu de opgeloste gist en de rest van het vocht door het meel en klop dit op tot een glad deeg.
- Halverwege het kneden 8 gr. zout toevoegen.
- Flink opkloppen en roeren.
- Onder een vochtige theedoek op een warm plaatsje (ca. 3 kwartier met ca. 30°C) laten rijzen.
- Bakken in de hete olie (185°c).
Tip: gebruik een ijsschep gedompeld in zonnebloemolie om de oliebollen te scheppen
+ Ingrediënten
tarwebloem, rozijnen, krenten. sinassnippers, citroensnippers, suiker, maiszetmeel.