Speculaas
€ 2,65
500 gram ~ De lekkerste speculaasjes bakt u zelf!
Met 2 recepten: voor speculaasjes en voor gevulde speculaas.
500 gram ~ De lekkerste speculaasjes bakt u zelf!
Met 2 recepten: voor speculaasjes en voor gevulde speculaas.
500 gram ~ De lekkerste speculaasjes bakt u zelf!
Met 2 recepten: voor speculaasjes en voor gevulde speculaas.
+ Recept speculaasjes
- Kneedt de speculaasmix met 200 gram zachte boter, 2 eetlepels water en 'n snuf je zout.
- Uitdrukken op de bakplaat en in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen.
- Baktijd van ongeveer 20 minuten met een oventemperatuur van 190 °C (heteluchtoven 170 °C).
- Na het bakken direct reepjes snijden en voorzichtig op een afkoelrek plaatsen
+ Recept gevulde speculaas
- Vulling: 500 gram amandelspijs kneden met 1 eidooier of 1/2 ei.
- Deeg: Kneedt de speculaasmix met 250 gram zachte boter en een snufje zout.
- Druk 3/4 van het deeg uit in de beboterde en gepaneerde bakvorm (24 cm. rond of 24 x 24 cm. vierkant).
- Verdeel de vulling hierop.
- Druk of rol de rest van het deeg uit en plaats dit op de amandelspijs.
- Leg wat amandelen erop en bestrijk met water of melk.
- Plaats in het midden van de voorverwarmde oven.
- Baktijd 60 minuten op een oventemperatuur van 160 °C (heteluchtoven 145 °C).
+ Ingrediënten
tarwebloem. suiker, tarwezetmeel. dextrose, specerijen, rijsmiddel e450 & 500.