Speculaas

€ 2,65

500 gram ~ De lekkerste speculaasjes bakt u zelf!

Met 2 recepten: voor speculaasjes en voor gevulde speculaas.

Toevoegen aan winkelwagentje

500 gram ~ De lekkerste speculaasjes bakt u zelf!

Met 2 recepten: voor speculaasjes en voor gevulde speculaas.

500 gram ~ De lekkerste speculaasjes bakt u zelf!

Met 2 recepten: voor speculaasjes en voor gevulde speculaas.

+ Recept speculaasjes

  • Kneedt de speculaasmix met 200 gram zachte boter, 2 eetlepels water en 'n snuf je zout.
  • Uitdrukken op de bakplaat en in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen.
  • Baktijd van ongeveer 20 minuten met een oventemperatuur van 190 °C (heteluchtoven 170 °C).
  • Na het bakken direct reepjes snijden en voorzichtig op een afkoelrek plaatsen

+ Recept gevulde speculaas

  • Vulling: 500 gram amandelspijs kneden met 1 eidooier of 1/2 ei.
  • Deeg: Kneedt de speculaasmix met 250 gram zachte boter en een snufje zout.
  • Druk 3/4 van het deeg uit in de beboterde en gepaneerde bakvorm (24 cm. rond of 24 x 24 cm. vierkant).
  • Verdeel de vulling hierop.
  • Druk of rol de rest van het deeg uit en plaats dit op de amandelspijs.
  • Leg wat amandelen erop en bestrijk met water of melk.
  • Plaats in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Baktijd 60 minuten op een oventemperatuur van 160 °C (heteluchtoven 145 °C).

+ Ingrediënten

tarwebloem. suiker, tarwezetmeel. dextrose, specerijen, rijsmiddel e450 & 500.