Lange tijd hebben de workshops stil gelegen vanwege covid-19. Nét weer opgestart, zijn er weer nieuwe maatregelen van kracht.
De workshops kunnen nog wel aan familie- of vriendengroepen worden gegeven. Op afspraak en in de molenwinkel. En eventueel special gericht op een bepaald brood of bv. kerst. Neem gerust contact met mij op!
We eten het bijna elke dag: brood. Zo vanzelf sprekend dat we er bijna niet meer over na denken. Een hoop mensen bakken al met de broodbakmachine, maar tijdens deze workshop gaat het over het gevoel.
Het gevoel hoe een goed brood moet voelen en hoe je het vervolgens kan verwerken. Dit ga ik uitleggen tijdens de workshop. Maar zoals een workshop betaamt zult u het ook zelf gaan doen.
--------
We beginnen de avond met een uitleg van de ingrediënten en werkwijze die we voor het brood vanavond gebruiken, maar ook alternatieven voor het 'dagelijkse' brood. Hierna gaan we afwegen en kneden. Met het deeg maken we vlechtbroodjes.
Deze broden laten we rusten, nu hebben we even pauze om voor te proeven en een kopje koffie/thee te nuttigen.
Daarna gaan we verder met zuurdesem. We maken het begin van de starter en bespreken hoe nu verder.
Als laatste maken we een niet-kneden brood, deze volgt een ander recept, met een ander eindresultaat, minimale inspanning met heerlijk resultaat.
Alle broodjes en de zuurdesem-starter neemt u mee naar huis. De luxe-broden zullen we in de molen bakken. Het niet-kneden brood om de volgende dag (of zelfs nog later) af te bakken. Het zuurdesem kunt u nu zelf gaan onderhouden.
--------
Let op! Vanwege covid-19 en de maatregelen daaromtrent is er minder ruimte. Maar vanwege de grote vraag en de lange tijd zonder workshop wil ik graag weer workshops geven. Op dit moment kan ik 4 personen ontvangen.
Wij vragen alle deelnemers om alle geldende overheids-adviezen te volgen, en tijdig af te melden bij enige klachten. Bij de workshop zullen we ventileren en hygiënisch te werk gaan, met ieder zijn eigen materialen.