+ Recept amandeltaart
- Oven niet voorverwarmen.
- Geschikt voor een vorm van 22-24 cm doorsnee.
- Kneed de mix met 250 gram zachte (niet gesmolten) boter, 2 eieren en een snufje zout. Opkloppen overbodig.
- Het deeg in de gepaneerde vorm drukken, bestrijken met melk en garneren met de amandelen.
- Bak in het midden van de oven voor ca. 35-40 min op 175°C (hetelucht 155°C)
- Amandeltaart bakt u op het gezicht. Hij moet goudbruin zijn, en nog lichtjes 'blubberen'.
- Uit de oven halen en in het blik laten afkoelen op een rooster.
- Nog even geduld met aansnijden, anders loopt de boter uit de taart, dit kan gerust een paar uur duren.
+ Recept amandelcake
- Oven niet voorverwarmen.
- Geschikt voor een vorm van 35 cm.
- De mix flink opkloppen met 250 gram zachte (niet gesmolten) boter, 4 eieren en een snufje zout.
- Doe het deeg in een gepaneerde cakevorm.
- Bak de cake in de oven in ca. 75 minuten bij een oven temperatuur van 150°C (hetelucht 135°C).
- Laat hem afkoelen zonder blik op een rooster.
Deze cake is het lekkerst na een paar uur.
+ Ingrediënten
tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, dextrose, amandelen, rijsmiddel E450 &E500, aroma.