Amandeltaart

€ 3,25

600 gram ~ met zakje garneeramandelen

Toevoegen aan winkelwagentje

+ Recept amandeltaart

  • Oven niet voorverwarmen.
  • Geschikt voor een vorm van 22-24 cm doorsnee.
  • Kneed de mix met 250 gram zachte (niet gesmolten) boter, 2 eieren en een snufje zout. Opkloppen overbodig.
  • Het deeg in de gepaneerde vorm drukken, bestrijken met melk en garneren met de amandelen.
  • Bak in het midden van de oven voor ca. 35-40 min op 175°C (hetelucht 155°C)
  • Amandeltaart bakt u op het gezicht. Hij moet goudbruin zijn, en nog lichtjes 'blubberen'.
  • Uit de oven halen en in het blik laten afkoelen op een rooster.
  • Nog even geduld met aansnijden, anders loopt de boter uit de taart, dit kan gerust een paar uur duren.

+ Recept amandelcake

  • Oven niet voorverwarmen.
  • Geschikt voor een vorm van 35 cm.
  • De mix flink opkloppen met 250 gram zachte (niet gesmolten) boter, 4 eieren en een snufje zout.
  • Doe het deeg in een gepaneerde cakevorm.
  • Bak de cake in de oven in ca. 75 minuten bij een oven temperatuur van 150°C (hetelucht 135°C).
  • Laat hem afkoelen zonder blik op een rooster.

Deze cake is het lekkerst na een paar uur.

+ Ingrediënten

tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, dextrose, amandelen, rijsmiddel E450 &E500, aroma.