Recept voor pizzabodem
Ingrediënten:
300 gram pizzabloem
4 gram gedroogde bakkersgist
150 ml lauw water
scheutje olie
4 gram zout
Werkwijze:
Meng alle ingrediënten en kneed 10 minuten.
Laat het deeg vervolgens in een kom rijzen, met een natte theedoek of een stuk huishoudfolie afgedekt. Op een warme plek van ongeveer 30 graden en ongeveer 30 minuten.
Rol het deeg uit op een extra bakplaat met olijfolie of op bakpapier.
Voor een échte krokante pizzabodem verwarmt u de oven voor met daarin een pizzasteen, bakstaal of een zwarte bakplaat.
Bestrijk met tomatenpuree en de toppings naar keus.
Als de oven is voorverwarmd, schuif je de pizza op de hete plaat.
Baktijd 15-30 minuten (afhankelijk van de dikte en warmte van je plaat) bij 200 °C, middenin de oven.
500 gram ~ Ideaal voor het bestuiven van uw rijsmandjes, stokbrood of onder de pizza. Maar ook om een ‘tijgerpapje’ mee te maken.
Broodblikken van blauwstaal en een bakstaal plaat. Maar ook vormen voor pizza en stokbrood.
500 gram ~ Een aanrader wanneer u het dagelijkse brood zelf gaat bakken.
Gejodeerd zout 58 I (75 KI)
200 gram ~ oregano en thijm