Recept voor pizzabodem

Ingrediënten:
300 gram pizzabloem
4 gram gedroogde bakkersgist
150 ml lauw water
scheutje olie
4 gram zout

Werkwijze:

  • Meng alle ingrediënten en kneed 10 minuten.

  • Laat het deeg vervolgens in een kom rijzen, met een natte theedoek of een stuk huishoudfolie afgedekt. Op een warme plek van ongeveer 30 graden en ongeveer 30 minuten.

  • Rol het deeg uit op een extra bakplaat met olijfolie of op bakpapier.

  • Voor een échte krokante pizzabodem verwarmt u de oven voor met daarin een pizzasteen, bakstaal of een zwarte bakplaat.

  • Bestrijk met tomatenpuree en de toppings naar keus.

  • Als de oven is voorverwarmd, schuif je de pizza op de hete plaat.

  • Baktijd 15-30 minuten (afhankelijk van de dikte en warmte van je plaat) bij 200 °C, middenin de oven.

Print Friendly and PDF

Vorige
Vorige

Recept voor stokbrood

Volgende
Volgende

Basis recept voor brood bakken in de machine